keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Nyt on treenattu!

postauksen kuvat Tarun ottamia!

Pitkästä aikaa kerkeän tänne kirjoittelemaan, mitä meille kuuluu. Tällä hetkellä olen jo lomalla, sillä lukion viimeinen jakso loppui ja nyt jäljellä on enää prelejä ja penkkarit varsinaisten yo-kokeiden lisäksi. Ja lukemisenhan pitäisi olla armotonta tässä vaiheessa, vaan empä minä laiska ihminen ole vielä hirveästi siihen puuhaan jaksanut vaivautua. 



Mikko kävi taas meidän tallilla pitämässä valkkuja 24.-26.1 ja osallistuin kahtena päivänä Tessun kanssa. Ensimmäinen päivä meni ihan hyvin, mutta tunsin olevani vielä vähän ruosteessa hyppelyn suhteen. Meille olikin pakkasten, rokotuslomailun ym. takia kertynyt pieni hyppytauko. Toinen päivä meni jo paremmin ja hypättiin todella kivoja tehtäviä. Rataa ei varsinaisesti hypätty, mutta tultiin kolmen esteen loivalla s-kiemuralla olevaa linjaa, jossa oli kaksi erikoisempaa pystyestettä ja viimeisenä leveä trippeli. Tessi hyppäs ihan superhyvin ja itsekin pääsin jo hyvin mukaan vauhtiin! Laitan myöhemmin vielä erikseen materiaalia valmennuksesta, jos saan videoita käyttööni.


Viime viikolla meillä oli yhteensä 3 valmennusta ja kaikki hyvin erilaisia ja kivoja! Maanantaina osallistuttiin Hannan koulutunnille parin viikon tauon jälkeen, seuraavana päivänä oli Christel Wütig-Vihman istuntatunti ja vielä perjantaina päästiin hyppäämään Nitan silmän alla.

Hannan tunnilla käytiin läpi meidän tavoitteita ja sain siitä kovasti motivaatiota treenaamiseen. Lisäksi Tessi oli tosi kiva ratsastaa! Tehtiin väistöjä ja kolmikaarista ravissa, laukassa taas harjoiteltiin diagonaaleilla sitä, että hevonen jatkaa tasaisesti laukkaa eikä vaihda sitä päädyssä, vaan siirtyy heti hyvätahtiseen raviin. Meillä oli tässä alkuun hieman ongelmaa, sillä Tessi vaihtaa mielellään ja ollaan itseksemme tehty vaihtoja tällaisilla linjoilla, mikä on huono juttu. Nyt täytyy siispä jättää diagonaalilinjoilla vaihdot pois!

Tiistain istuntatunnista mulla ei ollut mitään ajatusta, millainen tunti olisi tulossa! Oli siispä jännittävää mennä Christelin silmän alle. Olin ykistyistunnilla 45 minuuttia jossa kerkesi oikein hyvin pääsemään jutun juoneen mukaan. Heti ensin Christel korjasi mun asentoa peilin edessä. Nojaan aina hieman liikaa taakse ja tuntui, kuin mut olisi vedetty ihan könöön huonoon ryhtiin, mutta peilistä katsoessa huomasi, että istuinkin vasta siinä vaiheessa suorana nätisti! Tehtiin tunnilla käynnissä väistöjä, loivaa avoa ja loivaa sulkua, sekä ravisiirtymisiä. Laukkaa ei otettu ollenkaan, jotta uudet asiat pysyisivät paremmin mielessä. Sain monia hyviä vinkkejä joita koitan parhaani mukaan muistaa myös yksin ratsastellessani. Uskon silti, että ensi kerralla täytyy taas hieman alkuun hakea, miten nämä uudet jutut taas menikään.


Viime perjantain Nitan tunnilla olin verryttelyesteiden ja ensimmäisen radan aikana ihan hukassa. En saanut selässä sitä tunnetta, mikä mulla yleensä on oman istuntani suhteen ja omat jalkani tuntuivat hirveän liikkuvaisilta. Olin jo ihan epätoivon partaalla ja jopa epävarma esteille lähestyessä, sillä meno tuntui niin omituiselle, enkä saanut yhtään tatsia hevoseen! Se nyppi päätään paljon enemmän kuin yleensä ja itse olin huono käden kanssa. 
Kunnes yhtäkkiä omasta mielestäni huonosti menneen radan jälkeen tajusin, että mullahan oli mun jalustimet niissä rei'issä, joilla ratsastan koulua! En ymmärrä miten olin unohtanut säätää jalkkarit, mutta niin vaan pääsi käymään enkä huomannut sitä yhtään :D Meno muuttui heti helpoksi ja tutun tuntuiseksi, kun sain estemittaiset jalkkarit jalkaan. Rata sujui tasaisesti eikä Tessi nykinyt päätään. Hypättiin vielä loppuun yksi 4 laukan linja uudelleen pari kertaa, jotta sain vielä hypätä muutamat hypyt, kun pääsin kunnolla vauhtiin. Linjan jälkimmäistä okseria nostettiin jo sellaisiin mittoihin, etten ole ikinä niin isoa hypännyt, mutta Tessi kyllä hoiti tyynesti homman! Loppujen lopuksi siispä superkiva tunti ja varmasti alusta asti olisi ollut oikeinkin onnistunut, jos en olisi ollut niin kuutamolla ;)


 Tänään mulla on Nitan sileetunti ja sunnuntaina mennään näillä näkymin Niihamaan hyppäämään KaamosCupin finaaliluokka, johon kvaalauduttiin riittävän monella puhtaalla radalla. Siitä hypyt jatkuu sitten maanantaina ja tiistaina, kun Mikko tulee taas Suomeen. Eli paljon hyppyjä luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti