perjantai 26. helmikuuta 2016

KaamosCupin finaali

Ystävänpäivänä oli vihdoin kauan odotettu KaamosCupin loppukilpailu. Keräsimme talven aikana pisteitä osakilpailuissa (jokaisesta puhtaasta radasta sai pisteen) ja pääsimme kilpailemaan finaaliluokkaan. Luokassa oli perinteisesti tyyliarvostelu ja muhkeat palkinnot, ensimmäiselle 300€ lahjakortti Horzeen, toiselle 200€ ja kolmannelle 100€. Näissä kisoissa halusin siispä ehdottomasti onnistua!

Päivä tuntui heti alusta alkaen sujuvan paremmin, mitä meidän normaalit reissupäivät tuppaavat sujumaan. Jos meillä on kiirettä tai mulla on jonkinlaista piilojännitystä kisojen suhteen, saatan olla helposti hermona niin ihmisille kuin hevosellekin. Nyt varasin paljon aikaa ennen lähtöä tallilla ja kisapaikallakin oltiin jo 1,5h ennen luokan alkua.
Olin edellisenä iltana tehnyt Tessille jo valmiiksi letit päähän ja aamulla taittelin ne enää sykeröiksi. Mulla oli niin ihanasti aikaa, että kerkesin todella rauhassa tekemään puunaustöitä ja käydä kävelyttämässä Tessiä, joka oli alkuun hieman hermostunut jouduttuaan jäämään sisälle, kun kaikki kaverit olivat ulkona. Lastaus sujui todella rauhallisesti ja päästiin lähtemään jo suunniteltua aiemmin.
Koska mulla oli vain yksi luokka tällä kertaa, halusin olla Niihamassa ajoissa ja verrytellä Tessin huolellisesti. Saatiin laittaa hevonen kuntoon ilman kiirettä ja se sai kävellä pitkät alkukäynnit. Sileäverryttelynkin ehdin tehdä huolellisesti pikkumaneesissa, kun taas itse esteverkka jäi todella lyhyeksi. Pääsimme maneesiin vasta, kun traktori oli ajanut pohjan ja mulla jäi radankäelyn jälkeen ihan minimaalisesti aikaa. Tuomarin tornista ei kuuluteltu luokan alkamisesta juuri mitään, ennenkuin se jo alkoikin ja lähdin toisena. Olin ottanut yhden hypyn ristikolle, kun ensimmäinen ja toinen ratsukko kutsuttiin kentälle. Otin siinä sitten vielä yhden isomman pystyhypyn ja yhden okserin, jotka sujui jotenkuten, jonka jälkeen menin radan puolelle.

Pahoittelen, että videon laatu on tällä kertaa tavallista huonompi

Rata meni todella hyvin! Tessi on onneksi niin paljon tuota juttua tehnyt, että kiireinen verryttely ei saa sitä hermostumaan tai huolestumaan, vaan se ottaa asiat aina tyynesti. Mulla oli onneksi vielä edellisen ratsukon jälkeen aikaa työstää laukkaa ja tehdä muutamat siirtymiset ennen omaa rataani, sillä esteitä nostettiin tässä välissä.
Rata kulki tasaisesti läpi ja olin kaikenkaikkiaan hyvin tyytyväinen. Esteet eivät olleet ihan tapissa, mikä myöskin helpotti tehtävää, sillä alle metrin radat sujuu meillä jo ilman mitään suurempaa ongelmaa.


Pisteitä saatiin 8,3 ja kommenttina radasta: "Hyvä ratsastus! Oksereilla myötäys saisi olla pidempi. Nyt olet hieman liikaa suussa kiinni kesken hypyn, jolloin hyppykaari häiriintyy. Pystyllä myötäys on hyvä."
Tämän jälkeen ollaankin harjoiteltu okserimyötäyksiä ja ne alkavat jo sujumaan ihan hyvin ilman, että myötäysliike lähtee multa väkinäisesti. Olen huomannut ongelman itsekin, mutta hyvä että siitä tuli taas muistutus, niin siihen tulee kiinnitettyä huomiota. Loppujen lopuksi oltiin kilpailussa kolmansia, eli saatiin valkoinen ruusuke ja 100€ lahjakortti! Shoppailemaan siis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti