keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Maastoesteitä!

Käytiin viime perjantaina korkkaamassa maastoesteet Niinisalossa, Hessun valmennuksessa. Tuntui kyllä niin kesäiseltä! Se paikka näyttää vaan aina niin samanlaiselta ja hetkittäin nautittiin ihanasta auringonpaisteesta, joka lisäsi kesäistä tunnelmaa.

Tessi oli innoissaan ♥
 Nyt hypättiin tuttarin esteet läpi, jotka olen pari vuotta sitten hypännyt viimeksi Sylvin kanssa joten Tessin kanssa ne olivat uusia juttuja. Kaiken kaikkiaan hypyt sujui kyllä superhyvin ja heppa oli innokas, ainoastaan järvi tuotti hetkellisesti hankaluuksia ja niistäkin selvittiin pienen vastaanhangoittelun jälkeen.

jossain vaiheessa hypeltiin pienessä räntäsateessa

Alussa verkkahypyillä mulla oli hakemista hyvän rytmin ja eleettömyyden kanssa, sillä meinasin turhan innokkaasti ottaa turhia pidätteitä ja häiritsin hevosta. Hessu muistutteli heti topakasti asiasta mikä oli hyvä, minkä jälkeen homma alkoikin jo sujua kun siirryttiin varsinaisille tuttarin esteille. (Niille, joille kenttäratsastussanasto on vieraampaa, tuttarin maastoesteet ovat max. 90cm korkuisia. Tutustumisluokka on harrasteesta pykälän haastavempi.)
Tessi suoritti erikoisemmatkin tehtävät oikein hyvin, mutta itselläni oli taas talven tauon jälkeen hakemista etenkin banketilla. Ylöshypyssä odottaa vaistomaisesti, että hevonen jatkaa hyppykaarta alas asti, jonka takia heiluin selässä hirveästi ja alashypyssä taas tuntui, että jäin hieman liikaa suuhun kiinni. Noh, selvittiimpähän kuitenkin :D



Hautaa Tessi ei ihmetellyt ollenkaan ja olin siitä jopa hieman yllättynyt. Sen sijaan haudan jälkeen oleville punaisille mökeille Tessi pääsi kiemurtelemaan ja jopa kyttäsi niitä hieman! 


Mökkien jälkeen treenattiin ensin vesitehtävää, joka on siis kokonaisuudessaan jyrkkä alamäki, josta hypätään este vesirajaa kohti ja alastulon jälkeen 1 laukka-askeleen jälkeen ollaankin jo järvessä. Tessi ei aluksi suostunut hyppäämään vettä kohti olevaa estettä, joten mentiin ensin kahlailemaan muutamaan kertaan. Tämän jälkeen heppa meni hyvässä imussa! Itsellä oli tasapainovaikeuksia jyrkässä alamäessä ja alaspäin suuntaavassa hypyssä, jonka jälkeen ylävartaloni heitti aina roimasti eteenpäin ja kääntäminen vedessä vaikeutui. Täytynee kiinnittää kisoissa tuohon kohtaan erityisesti huomiota! Loppurata sujui hyvin, viimeiset esteet olivat yksittäisiä ja tasaisella maalla, joten ne oli helppo hypätä.

Iloisia ratsastajia huipputreenin jälkeen ♥
Lopussa Tessiä ei enää jänskättänyt käydä vedessä kylmäämässä jalkoja :)
Ainiin, toissa vklp kisat Ypäjällä jäi väliin, kun Tessi ei mennytkään uuteen autoon ihan sujahtamalla, joten pyydettiin ammattilainen auttamaan ja hän pääsikin heti samana lauantaina jolta kisat jäi väliin. Nyt Tessi menee jo kivasti ja pysyy hyvin autossa, joten päästiin kuitenkin saman viikonlopun sunnuntain koulukisoihin Vesilahteen ja saatiin tämä Niksulan reissukin onnistumaan. Koulukisat sujuivat kuivissa merkeissä aina siihen saakka, kun olin itse ratsastanut radan, jonka jälkeen alkoi tulla vettä niin reippaasti että kastuttiin sitten oikein kunnolla. Juuri kun meinasin päästä sanomaan, että selvittiin kuivina! Lopulliset prosentit oli radalta 62,391% ja tultiin luokassa 2./7! Olin ihan tyytyväinen näin ensimmäisiksi koulukisoiksi etenkin sen vuoksi, että Tessi oli aika järkyttävä radalla. Tiedän siispä että pystytään vielä paljon parempaankin!
Seuraavat kisat on vappupäivänä Ypäjällä, tämän vuoden ekat kenttäkisat! Huippukivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti