torstai 12. toukokuuta 2016

Ypäjän kenttikset ja Hämeenkyrön estekisat

1.5 YPÄJÄ
Vappupäivänä oli aikainen herätys ja lähdettiin kohti Ypäjää. Tessi oli kyllä hieman kummissaan, kun tupsahdettiin talliin jo siinä viiden jälkeen :p Oltiin hyvin aikataulussa ja kerkesin paikanpäällä laittamaan Tessin rauhassa kuntoon koulukoetta varten.
Koulu ei mennyt todellakaan meidän tasolla ja verkkakin alkoi huonosti, sillä mulla oli tuona viikonloppuna kipeytynyt toinen polvi pahasti ja kireät housut pahensi kipua, minkä takia ratsastuksesta ei aluksi meinannut tulla mitään. En sitten tiedä mikä siinä oli, sillä pikkuhiljaa ratsastus oli kuitenkin helpompaa ja estekokeeseen mentäessä ei sattunut enää ollenkaan, kummallista... 
Anyway, en prässännyt Tessiä nyt samalla tavalla kuin Vesilahdella, (oltiin siellä koulukisoissa pari viikkoa aiemmin ja tultiin 2. sijalle B-merkin kouluohjelmassa, mutta Tessi oli todella vahva kädelle ja jännittynyt sillä radalla, mihin en ollut tyytyväinen) vaan annoin sen mennä hieman pidemmässä muodossa pysyen tällöin kevyempänä kädelle. Mulla on tosiaan kotona käytössä viispalakuolain, mutta koska koulukisoissa sitä ei saa käyttää, meillä on siellä kolmipala, joka ei sovi Tessille yhtään. Se on joko todella vahva edestä eikä oikein millään anna periksi tai vaihtoehtoisesti kulkee pitkänä ja liian rentona. Nyt Ypäjällä otin mieluummin rennomman version ja rata kulkikin sitten pitkässä muodossa ja oli jotenkin todella löysä. Lisäksi unohdin heti alussa radan, josta saatiin -2p ja lopulliset prosentit oli vähän päälle 59%... Ärsyttävää, ettei päästä näyttämään millaista meno yleensä on, kun en voi ratsastaa Tessin normikuolaimella! Nyt tehtiinkin sitten seuraavia kenttiksiä varten kokeilu ja ostettiin Baucher-kuolain, jolla ratsastin eilen ja se oli sillä siedettävämpi kuin kolmipalalla. Ei kuitenkaan viispalan veroinen. 


Estekoe lohdutti vähäsen ja se sujui helposti, ollaan sentään johonkin kehitytty esteratsastuksessa :p Esteet olivat vain 80cm korkeita, eli ihan hyvä että niistä selvittiin ilman ongelmia.



Maastokoetta odoteltiinkin sitten lähes 6h. Alkoi olla jo tosi lämmin ja mietinkin että kärventyykö Tessi hevosautoon odotellessaan. Onneksi se kuitenkin pysyi aika viileänä. Maasto-osuus meni omasta mielestäni jotenkin kovin epätasaisesti. Maastossa meidän pitäisi puhaltaa yhteen hiileen, mutta musta tuntuu että näin kauden alussa olin jotenkin kauheen jäykkä enkä oikein kehunut hevosta hyppyjen jälkeen. Nurmialueella Tessi liukastui tosi pahasti, joten siellä mentiin lähinnä ravilla huonoimmassa kunnossa olevat kohdat. Joitain esteitä Tespe jopa kyttäsi, enkä niidenkään jälkeen muistanut kehua sitä. Ennen viimeistä estettä oli vielä pakollinen portti vesilätäkköön, ja meillä kesti aika kauan että päästiin siitä läpi. Tässäkin mua jäi jälkikäteen harmittamaan, kun en kehunut hevosta kun se meni lopulta veteen... Noh maaliin tultiin kuitenkin estevirheittä, sillä vesitehtävältä ei saanut virhepisteitä pysähtelystä. Meille tuli kuitenkin yliaikaa, joten ihan virheettä ei selvitty. Pitää kuitenkin olla tyytyväinen, uusi paikka ja maaliin tultiin! Ärsytti vaan kun unohdin kehua hevosta. Mun pitäisi muistaa, että vaikka esteillä se onkin konkari, niin maastoesteitä se on hypännyt huomattavasti vähemmän. Kuitenkin lopulta oltiin 11/26, eli yli puolenvälin!


5.5 HÄMEENKYRÖ

Seuraavana torstaina päästiin takaisin Tessin ammattialueelle eli estekisoihin Tallitiimin järjestämiin 2-tason estekisoihin, joissa hypättiin 100cm ja 110cm. Oli upea päivä, juuri täydellinen kisasää!



Tessukka oli hyvä ratsastaa, itse tein molemmilla radoilla pari lähestymisvirhettä, mutta Tessi hyppäsi silti kiltisti pudottamatta puomeja. 100cm se oli ehkä hieman hitaan tuntuinen, mutta hypyt oli tosi hyviä ja mentiin riittävän reippaasti sijoittuen 5./17 ja saatiin keltainen rusetti mukaan!



110cm oli arvostelulla AM5, eli kaikki ratsastavat ensin perusradan ja ne, jotka ovat menneet sen puhtaasti, pääsevät uusintakierrokselle, jossa ratsastetaankin sitten aikaa. Lisäksi uusintaan esteitä voidaan nostaa. 
Itse ratsastin jo paljon paremmin tällä radalla! Verkassa Tessi oli vähän kummallinen, sillä se pari kertaa esteelle lähestyessä mun pidätteessä riuhtaisi niin voimakkaasti päällään, että mun oli pakko kääntää se esteeltä pois, kun meidän linja heitti vähän miten sattuu. En edes ottanut mitenkään tavallista suurempia pidätteitä, mutta jostain syystä se ei tykännyt kun martingaali otti kiinni ja vispasi sen takia. Mua vähän huolestutti radalle lähdettäessä, alkaako se taas vispaamaan, mutta radalla kaikki oli taas ihan normaalisti.


Perusrata meni puhtaasti ja aika pian mentiin jo uusintakierros. Ennen rataa ei ollut enää erillistä radankävelyä, joten mun piti vielä äkkiä juosta tarkistamaan, mitkä esteet piti hypätä :D Esteitä nostettiin niin, että rata oli 110-120cm korkea. Ihmettelen, ettei mua jännittänyt yhtään, vielä vuosi sitten olin niin arka että siitä hommasta ei olisi tullut mitään. Onneksi Tessi tuo niin vahvan varmuuden tunteen ♥ 
Uusinnassa kaikki hypyt onnistui hyvin ja meillä oli hyvä draivi päällä. Viimeisellä kaarevalla linjalla oli (pari kuvaa ylempänä) oleva pinkkimusta okseri, joka oli radan isoin este ja näin sille todella hyvin paikan, paremmin kuin millekään muulle esteelle. Tyytyväisenä lähdin hyppyyn mukaan ja alta kuuluikin kauhea räminä, kun Tessi otti oikein voimalla etupuomin mukaan takasillaan. Hups, se siitä radan parhaasta hypystä! Olin kuitenkin supertyytyväinen heppaan, joten pudotus ei haitannut yhtään ja oltiin kuitenkin lopullisissa tuloksissa 3/10. Niin ihana hevonen mulla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti